30 July, 2014

ОТВОРЕНО ПИСМО

(На този линк можете да прочетете Писмото до "Дирекция по вероизповеданията)


До:
АХЦ „НОВО ПОКОЛЕНИЕ”, и онези пастори от харизматичното и петдесятното движение, присъединили се към инициативата да бъде поканен п-р Бени Хин да гостува в България.

Копие до:
„Дирекция по вероизповеданията при МС на Република България”
„ОЕЦ” и „НА ОБЦ”

С молба към сезираните църкви и         институции да излязат с
официално становище по въпроса
.


От:
Група вярващи от трите християнски конфесии
(Виж подписите в края на писмото)

                                                     С молба за публикуване до:
                                                         http://www.evangelskivestnik.net
                                                         http://pastir.org
                                                         http://dveri.bg
                                                         http://www.pravoslavie.bg
                                                         www.RadioVOT.net

                       ОТВОРЕНО ПИСМО



   С голямо безпокойство и тревога научихме, че сте поканили в България печално известния „проповедник и изцелител” Туфик Бенедикт
Хин, познат в християнските среди като Бени Хин. Считаме една такава инициатива за твърде необмислена и провокативна, особено като се има предвид огромния брой добре документирани факти относно неговия начин на живот, еретични учения и скандална репутация. Подозираме, че държите в неведение членовете на вашите събрания за всички тези неща или ги уверявате, че те са измислици, злонамерени нападки и инсинуации, целящи да клеветят и очернят „божия помазаник”.[[1]] (В бележките са посочени линкове към съответния доказателствен материал.)


Поради тази причина ще приведем достатъчен брой аргументи, подкрепящи обективността на неговите критици:

1. Еретични доктрини

Негов „собствен патент” (т.е. знания, за които твърди, че са му дадени лично, по откровение от „духа”, който го ръководи) са ученията за „деветединния бог”, за „Адам, който бил подобен на „супермен” и можел да лети до Луната”, а „Ева първоначално трябвало да ражда своите деца като излиза извън тялото си (в астрала!)”, за „египтяните, които не се били удавили в Червено (по-точно – „Тръстиково”) море, а били избити от изсипващ се отгоре им лед” и пр., и пр.[[2]]
Другите лъжливи учения, които проповядва Бени Хин, са характерните за така нареченото „Движение на вярата”, сред които са: „Богатство и изцерение”, „Положителна изповед”, „Исус умря духовно”, „Царски Деца”, „Авторитетът на пастира”, „Вяра във вярата”, „Малки богове”, „Исус е грешен”, „Сеенето”, „Ново помазание”, „Господ иска твойте пари” и т.н.[[3]]
Ап. Йоан ни поучава „Ако някой дойде при вас, и не носи това (христовото) учение, недейте го приема вкъщи, и не го поздравявайте” (ІІ Йоан 1: 10), Неговите думи в този случай означават, че не трябва да допуснем Бени Хин в България, нито даже да общуваме с него!

2. Фалшиви пророчества

Ето някои от тях (без да претендираме за изчерпателност):
На 31 декември 1989 г. Бени Хин пророкува:
„Духът ми казва: – Фидел Кастро ще умре през 90-те. Оо. Някой ще се опита да го убие и те няма да имат успех. Но ще настъпи промяна във физическото му здраве и той няма да има сила и Куба ще бъде посетена от Бог.”
Пророчеството, обаче не свършва и той продължава:
„Господ също ми говори да ви кажа, че по средата на 90-те, около 94-та – 95-та, не по-късно оттогава, Бог ще унищожи хомосексуалната общност в Америка. Но Той няма да я разруши по начина, по който повечето мислят, че Той ще го направи, Той ще го направи с огън. И мнозина ще се обърнат и ще се спасят, и мнозина ще въстанат и ще бъдат унищожени.”
И още:
„Един световен диктатор идва на сцената. Той е дребен човек. Аз виждам дребен човек, който е перфектна инкарнация на сатана. (говори на езици). Никога през живота ми не ми се е случвало нещо подобно, което ми се случва сега! Този човек ще управлява света. През следващите няколко години вие ще го видите. Но не след дълго след това вие ще Ме видите.”
(Orlando Christian Center, 31 декември 1989 г.)
През ноември 1990 г. в предаването Praise-a-Thon по телевизия TBN малко преди да се обърнат към зрителите за дарения. Бени Хин казва на Пол Кроуч:
„Пол, аз мога да кажа това: Готови ли сте за това? Ние имаме две години до възторга (има предвид грабването, идването на Исус)... Мога ли да бъда прям с вас? Не знам дали ни остават и две години... Ще ви докажа от словото довечера, че имаме по-малко от две години.” (Praise-a-Thon, 9 ноември 1990 г.)
Други подобни пророчества са: „че през 90-те ще има огромно земетресение, което ще разруши източното крайбрежие на САЩ”; „че светът ще свърши през 1999 г.”; „през 1993 г. в Базел, Швейцария той пророкувал на един мъж, който имал рак, че е изцерен и ще живее дълги години, но той починал само след два дни”; „на 23 октомври 1999 г. в предаването Praise The Lord по TBN Бени Хин заявява, че християните няма да имат повече необходимостта да погребват своите близки, когато починат, но ще бъде достатъчно да ги поставят пред телевизорите по време на неговите предавания и те ще възкръсват”; „многократно е заявявал пред милиони слушатели, че Христос ще се материализира в събранията му, което, за (негово) щастие, все още не се е случило (виж Мат. 24: 23, 24)” и т.н., и т.н.[[4]]
 „Така казва Господ Иеова: Горко на глупавите пророци, Които се водят по своя си дух, ...
Аз съм против вас, Казва Господ Иеова. И ръката Ми ще бъде против пророците, Които гледат суети и предсказват лъжи; Те не ще бъдат в съвета на людете Ми, Нито ще бъдат записани в списъка на Израилевия дом, Нито ще влязат в Израилевата земя;” (Езек. 13: 2, 9)
А Исус ни предупреждава: Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители(Мат. 7: 15)

3. Бутафорни изцеления

През април 2001 г. телевизионния канал HBO пусна филм, наречен „Въпросът за чудесата“, в който става дума за Бени Хин и още един последовател на „Движение на вярата“, Райнхард Бонке, немски евангелист. И двамата служители, Хин и Бонке, предоставят на снимачния екип пълен достъп до своите мероприятия за заснемането на документален запис и телевизионният екип изследва въпроса за изцеление в седем случая от крусейда на Бени Хин.
Директорът на снимките Антъни Томас заяви пред CNN, че те не са открили нито един случай, някой да е бил действително изцелен чрез Хин. В интервю за New York Times, А. Томас казва: "Ако бях видял чудеса, щях с радост да съобщя за тях ... но мисля, че с това те нанасят повече вреда на християнството, отколкото би могъл да направи един убеден атеист."
Семейство български християни, които живеят в чужбина и познават Бени Хин и неговото служение от десетки години, разказват за неща, които са видели с очите си. Те наблюдавали внимателно какво се случва с болните в събранията му. От влизането им се правела следната селекция: на тези, които накуцват или имат малък недъг в ходенето им давали да седнат в инвалидна количка (въпреки, че те не били докарани в такава!) и ги нареждали отпред. Хората, които действително били инвалиди ги слагали най-отзад, а Бени Хин никога не се занимавал с тях. Когато дойдел моментът, „изцелителят” заповядвал на хората отпред да станат и една по една количките били издърпвани изпод тях и поставяни на сцената. Измамата била изключително лукава, а публиката изпадала в екстаз и въодушевено пускала пари в дискусите.[[5]]

4. Алчност и сребролюбие

Бени Хин твърди, че всеки долар, даден за неговото служение, е употребен за Божието дело. Но парите, събрани от лековерните вярващи са похарчени за чрезмерен лукс. Къщата му, която се намира по крайбрежието на Тихия океан, има 7 спални и повече от 7 000 квадратни фута жилищна площ. Цената на имота е 10 милиона долара. Пасторът пътува в луксозен частен самолет за издръжката на който, според счетоводните документи, се харчат 112 000 долара на месец (т.е. близо 1,5 милиона долара на година). Джипът и лимузината му се оценяват на по 80 хиляди долара. ... Бени Хин пазарува от най-скъпите бутици като Versace, Louis Vuitton, Bijan. Документите сочат, че докато снове между различни точки на планетата, той пътьом се отбива в най-скъпите световни курорти. В Канкун, Мексико, ползва апартамент за 2 684 долара на нощ. А в Милано преспива в суперлуксозен апартамент с три спални, сауна, турска баня, джакузи, огромна панорамна тераса и много други екстри. Според ценоразписа на хотела, този апартамент струва над 10 000 долара за нощ. ...[[6]]
Ап. Павел наставлява своите възлюбени ученици Тимотей и Тит, че „сребролюбието е корен на всякакви злини” и, че се налага те да се противопоставят на „непокорните човеци, празнословци и измамници,... чиито уста трябва да се затулят, човеци, които ... учат за гнусна печалба” (І Тим. 6: 10; Тит 1: 10).

5. Морална деградация

А) „Бени Хин, наркотиците и служителите му.”
Откъс от репортаж на американската телевизия CNN LIVE:
„Наше разследване разкри два смъртни случая, свързани с хероин, на хора от служението на Бени Хин. Тази вечер ще ви покажем как служението реагира на това.
Тази седмица Хин се е върнал от Калифорния и е говорил със служителите си за разкритията, които бяха направени. Освен това е изпратил човек, който да говори с нашия колега.
– Бени се беше съгласил да говори лично с нас за църквата си, но се отказа след като гледа репортажа ни миналата седмица. В репортажа разказахме, че хероинът е причинил смъртта на двама негови служители. Хин изпрати свой говорител, който съобщи, че пасторът е разстроен от видяното.
Един от тези служители е Дейвид Делгадо, личен помощник на Хин. Виждате Делгадо да помага на Хин да си сложи сакото преди събрание миналия декември – последното му пътуване с пастора. По онова време детектив от отдел „Убийства” в Ориндж Каунти е търсел Делгадо, за да го разпита. Той искал да разбере откъде е дошъл хероинът, убил друг служител на църква „World Outreach” седмици по-рано. (Мъжът е гледал децата на Бени Хин преди години.) Разпитът обаче не се състоял, понеже в края на 1997 Делгадо също починал от свръхдоза хероин.
Оказа се, че Хин не търпи даже тютюнев дим – той отмени интервюто с нас, след като видя част от този любителски клип, заснет по време на посещението му в Йордания.”[[7]]

Б) „Световно известният телеевангелист Бени Хин заснет с любовницата си и лъже.
„На 2 август 2010 г. американското списание National Enquirer публикува статия озаглавена TV evangelist Benny Hinn caught in Torrid Affair (Телевизионният евангелист Бени Хин заловен в пламенна любовна връзка). В материала пише, че той е имал любовна авантюра с 44-годишната евангелизаторка Паула Уайт и са включени снимки на двамата хванали се за ръце на излизане от скъпия петзвезден хотел Hassler по време на частното им пътуване до Рим на 13 юли 2010 г. където Бени Хин отседнал три дни в президентския апартамент под лъжливото име David Salomon. Списанието изяснява и факта, че Бени Хин бил без венчалната си халка....
След статията Бени Хин си признава по християнската телевизия TBN, че е пътувал заедно с нея до Рим и заявява, че целта на пътуването била да спонсорира различните образци на изкуството във Ватикана, които го поканили да стане техен „Patron of the Arts” (покровител на изкуството), но отрича да е имал сексуална връзка с Паула. Неговите думи пред телевизията в предаването This is Your Day от 5 август на запис от крусейда му в Oakland, Калифорния от 30 юли са:
„Ватикана ме поканиха няколко дни по-рано. Те ме направиха Покровител на изкуството във Ватикана преди две седмици. И това е факт! Покровител на изкуството означава да подкрепяш Ватикана да могат да запазят всички творби на Микеланджело. Аз съм един от тези хора, които сега подкрепят това което те правят. И това е факт. Бях там и ни разведе наоколо мъж на име Вилхелм Крамер. И те ме попитаха, буквално казаха: „Знаеш ли хора които могат да ни помогнат финансово?” Аз казах: „Добре.”
Ето сега къде ми е грешката: Аз й позволих да дойде с мен до Рим, за да може да направи дарение. Това бе глупаво от моя страна. И моля да ми простите за това, но това беше невинна грешка – няма общо с глупостите.”
Оказва се, обаче, че това съвсем не е някаква безобидна грешка и поредно пътешествие с пари от дарителите за служенията им, но че думите на Бени са още една негова лъжа. Всъщност и двамата не са посетили Ватикана както установяват разследващите християни от Christian Reserach Service. Директорът на музеите на Ватикана Fr. Mark Haydu разкрива, че Бени Хин и Паула Уайт не са били канени и не са давали дарение за предметите на изкуството във Ватикана. Бени Хин въобще не е канен от Ватикана за покровител на изкуството, както твърди пред милионите хора, гледащи неговото телевизионно шоу. ... Официалният говорител на Ватикана Federico Lombardi също отрича Бени Хин да е посещавал Ватикана през посочените дни...”[[8]]

В) Още откровени лъжи.
„През 1983 г. Бени Хин катастрофирал с малък частен самолет във Флорида заедно с още пет души и обявил пред своите последователи, че се разминал без драскотина, но всъщност имал множество наранявания и прекарал два дни в болница, а съпругата му – три дни. Той по-късно разказвал, че хората в болницата се изцерявали покрай неговото присъствие, което, обаче, напълно отричат медицинските работници от болницата. В книгата „Той ме докосна”, 15 глава, Бени описва лъжливо самолетната си катастрофа през май 1983 г. с думите:
„Вратата на самолета я нямаше и аз изпълзях навън. С изненада открих, че нямам и драскотина. Бях непокътнат. Започнах да тичам напосоки в тъмнината, за да търся помощ.” („Той ме докосна”, стр. 163 към бг. изд.)
Бени Хин разказва същата история и в предаването PTL по телевизия TBN и казва, че когато излязъл от самолета „нямал и драскотина” по тялото си. Шерифският отдел, болничният екип и транспортният отдел разказват съвсем друга история. Шерифският доклад съобщава, че Бени Хин е имал редица натъртвания, охлузвания и разкъсвания. Вестник Orlando Sentinel също пише, че и шестимата пътници са имали наранявания. Местният вестник Avon Park Paper цитира изказването на Хин след шока от катастрофата:
„Хин каза, че е бил в състояние на шок” и каза: „Това ще бъде последният път, когато ще летя с един от тези (самолети с един двигател) отново.”
При катастрофата дясното око на единия от пътниците пострадало и по-късно Бени Хин разказва, че се молил и човекът се възстановил. Но истината е, че едва след голям брой операции, които си е направил, впоследствие отново започнал да вижда нормално.”
Откъс от книгата "Кой е Бени Хин?"
Това е още една от безбройните му лъжи и тя е особено показателна затова как Бени Хин изопачава действителността, подобно на барон Мюнхаузен, стараейки се не само да се героизира, но, в неговия случай, и да покаже пред религиозните хора колко голяма е божията подкрепа („помазание”) към него. Здравната наука нарича такива хора маниакални лъжци, но по очудващото е, че има огромен брой християни, които, въпреки че знаят какви са фактите около техния живот и дейност, продължават да вярват безусловно на тези „продавачи на чудеса”.

Г) Бени Хин проклина и е готов да убие всеки, които му се противопоставя.
В една проповед той говори:
„Да, Господи, аз ще го направя. Поставям проклятие върху всеки мъж и всяка жена, които ще протегнат ръката си срещу това помазание. Аз проклинам човека, който дръзне да говори срещу това служение.”
На друго място иска от Бога „автомат на Св. Дух”, с който да пръсне главите на противниците си.[[9]] Затова не е чудно, че известният петдесятен проповедник Дейвид Уилкерсън, помогнал на мнозина наркомани да намерят пътя към Христа, гневно го разобличава и обвинява в богохулство.[[10]]
Ето какво ни разкрива Христос за такива псевдо чудотворци:
„В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.(Матей 7: 22, 23)

6. Бени (и Сюзън) Хин, Ню ейдж, масоните и единната световна религия на Антихриста

„Сюзън е последователка на християнския култ-движение The End Time Handmaidens and Servants (Слугини и служители на последното време) в който се практикуват изтощителни гладувания. Идеята на основателката Gwen Schmidt (сега Gwen Shaw) дошла по време на хипи движението през 1966 г. докато се намирала в Буенос Айрес, Аржентина. Дори лидерката в този християнско-хиндуистки Ню Ейдж култ с някои окултни практики Gwen Shaw е проповядвала в църквата на Бени Хин няколко пъти. Тя е подкрепяна от Рийк Джойнър, който много я уважава и не веднъж са проповядвали заедно. Gwen Shaw която има по-големи от нормалното влечения към Индия на страница 184 в автобиографичната си книга “Unconditional Surrender” разказва, че веднъж когато проповядвала в Морадабад, Индия пред огромна тълпа се появило видение на око на стената на палатката зад нея и всички го видели.. Всевиждащото око е окултен символ и едва ли видението е от Бог. Бивши членове разказват, че когато някой от ръководството на култа се нуждаел от съвет Гуен просто се появявала на сън и давала необходимите съвети. Често когато някой влезел в култа „Слугини и служители на последното време” на сън се появявала Гуен и го целувала по челото, където в хиндуизма се вярва, че се намира третото око и понякога си рисуват точки....
В писанията си Гуен Шоу цитира книгата на мормоните и е силно повлияна от теософията на ню ейджърката Annalee Skarin и метафизиката. В първата си книга „Ye Are Gods” (Вие сте богове) публикувана през 1952 г. Annalee Skarin, която била отгледана в мормонската църква пише, че получила прославено тяло (а по-късно и съпруга й Reason Skarin) и можела да пътешества извън рамките на телесното си тяло. В ню ейджърските среди се говорело, че Annalee Skarin можела да се материализира и появява на различни места, както и да се дематериализира. Бивши членове на „Слугини и служители на последното време” разказват, че Гуен Шоу разпространявала книгите на Annalee Skarin в отбран кръг сред по-напредналите и много внимателно подбирала на кого да ги даде.”
Откъс от книгата "Кой е Бени Хин?"[[11]]

"Оня ден не ще настъпи, докле първом не дойде отстъплението", казва св. Апостол (ІІ Сол. 2:3). Отстъплението е всеобемащ процес, целящ да изопачи човешката душа, която "по природа е християнка", да я постави в пълна зависимост и открито служение на сатаната. То започва с дребни наглед неща, с постепенно размиване на истината, като посоката е една - чистият лик на Спасителя да бъде нареден до Буда, Мохамед, Кришна и пр., а учението Му, за което дори нехристияни признават, че няма равно на себе си по нравствена извисеност, да бъде представено като едно от многото човешки учения. Следващата крачка е пълното отричане на Христа и християнството като "изживян етап", отричане на евангелския критерий за добро и зло. Тогава на изпадналото в безизходица човечество ще се предложи единната псевдорелигия на антихриста, налагана с цялата материална и духовна мощ на злото.
Отстъплението вече си има и своя световна идеология, предназначена за масите, която систематично и последователно налага нов начин на живот, нови принципи и насока на развитие в духовната и материална сфера. Това е движението Нова епоха (New Age), чиито идеи тотално са просмукали западното общество.”[[12]]

С изложеното до тук, определено считаме, че всички тези факти около живота и служението на Бени Хин не могат да бъдат подминати с лека ръка. Да, знаем, мнозина ще ни отговорят, че за някои от тези неща той вече се е покаял. За съжаление, обаче, за повечето от тях нито се е разкайвал, нито е преставал да ги върши! Закономерният въпрос, който изниква тук, е: „Този човек ли ни се препоръчва като пример за христоподобен живот, на който трябва да подражаваме?”.

Толкова бързо ли забравихме какво се случи в зората на нашата демокрация? Как екзалтирани проповедници, дошли от всички крайща на планетата, крещяха по площадите и стадионите „Елате и вижте великите чудеса на Исус!”. А когато десетките и стотици хиляди хора в един момент осъзнаха, че изцеленията, просперитета и благополучието са били поредния мираж, предлаган им от продавачите на илюзии, те съвсем логично заключиха, че или Бог е лъжец, или Той изобщо не съществува, а Библията е измислица. Затова не можем да не се съгласим с извода, че лъжливите учители в много по-голяма степен допринасят да се похули Божието име между езичниците, отколкото комунистическите режими, войнстващите атеисти и еволюцията на Дарвин взети заедно.
Нещо повече, ученията на „Движение на вярата” започнаха да привличат все повече неутвърдени християни и от нехаризматичните църкви със своите обещания за духовни дарби, с които да водят победоносен живот в Христа и да се справят с ежедневните трудности. Всички бяхме свидетели как хиляди от тях попаднаха в мрежите на самозвани „апостоли” и „пророци”, на религиозни финансови пирамиди и пр. и бяха жестоко ограбени (а някои останаха със семействата си на улицата, защото ипотекираха жилищата си, за да могат с изтеглените заеми да участват в съмнителните им бизнес начинания). Но истински трагичния завършек се състоеше в това, че мнозина от тези християни обезверени напуснаха църквите, с разбит живот и тотално опустошени души и сърца.
Мнозина от евангелските лидери сигурно ще си кажат: „Ние не сме участвали във всичко това, защо трябва да взимаме становище?”. А не мислите ли, че с мълчанието си вие също сте участвали? Както справедливо беше отбелязал някой: „Грехът да се мълчи, когато трябва да се говори, прави от хората страхливци, съпричастни на злото и неправдите!”. Защото Църквата няма нужда от дипломати, които ловко заобикалят всяко неудобно положение, а от пастири, бранещи стадото от вълци грабители!
И накрая, нашите наблюдения показват, че действителните изцеления, знамения и чудеса на Господ Исус Христос се случват в православието, католицизма и нехаризматичното протестантство точно със същата честота както и в онова петдесятно движение, което е останало вярно на „здравото учение” (Тит 1: 9). Затова ние по никакъв начин не желаем да отхвърлим някого, а да поканим всички към едно ползотворно и сериозно сътрудничество. Защото базисните догмати на вярата са общовалидни за всички християни, чрез които можем да се обединим (без да губим своята идентичност), както ни съветва и блаж. Августин: „В главното – единство, във второстепенното – свобода, а във всичко – любов." Само така ще бъдем достатъчно силни да посрещнем истинските предизвикателства към Църквата в България. А те никак не са малко – освен еретичните доктрини, споменати по-горе, и все по-засилващата се либерализация на християнството в световен мащаб, превръщането на греха в норма, а оттам и деградация на моралните ценности и пр., и пр. Но най-важната задача си остава да доведем изстрадалия български народ до спасителния голготски кръст и „да пленяваме всеки разум да се покорява на Христа”. (ІІ Кор. 10: 5)

Нека не забравяме, че Христос възлюби Църквата и предаде Себе Си за нея, за да я освети чрез словото... и да я представи (като Нявяста)... славна, без петно, или бръчка, ... но да бъде света и непорочна.” (Ефес. 5: 25-27)


Съставители на Отвореното Писмо (по азбучен ред):
Ангел Петков, Анна Маринова, Антонио Христов, Валентин Маринов, Веселина Фро, Галина Христова, Ернест Херолд, Ивайло Янев, Калин Василев, Магдалена Вайсхойпел, Мая Борисова, Миглена Петрова, Рангел Младенов, Самуел Алтунян, Страхил Иванов, Татяна Иванова.


БЕЛЕЖКИ:



[[1]] Виж: „Сайтът „bibliata.tv” наложи цензура над документални материали за Бени Хин”:

[[2]] Предлагаме ви откъс от наскоро излязлата у нас книга “Кой е Бени Хин“ на Ернест Херолд:
Виж още: Бени Хин и деветединния бог:
Benny Hinn says Adam would fly around space!

[[3]] Най-добрата книга, преведена на български език, която показва как ученията на „Движение на вярата” са взаимствани от метафизичните култове си остава „Друго благовестие” на петдесятния автор Д. Р. Макконъл:
Не можем да си обясним защо харизматичните водачи все още крият един толкова полезен богословски труд от своите последователи, а не се стремят да се освободят от окултните си доктрини, макар непрекъснато да тръбят, че се борели с „духа на Езавел”?!

[[4]] Виж: „Фалшивите пророчества на Бени Хин”, Ернест Херолд:

[[5]] Виж: Медицинските тестове доказват лъжливите чудеса на Бени Хин:
Изцеление и освобождение:
Падане по гръб:

[[6]] Виж: Бени Хин и неговите измами:
Доктрината за сеенето:
Посей 1000 долара и стани милионер:
Неговата алчност е толкова голяма, че той продава по 25 долара дори DVD-дисковете от повторната си сватба.

[[7]] „Бени Хин, наркотиците и служителите му.”
Виж още: „Бенни Хинн. За кулисами и на сцене.”
И в двата видеоматериала е показан един клип, заснет с любителска камера, от който става ясно, че самият Бени Хин дава наркотици на служителите си. (Има разминаване във версиите къде е направен клипът – в неговия дом или при посещение в Йордания, но, всъщност, това е без значение.)

[[8]] Виж: „Световно известният телеевангелист Бени Хин заснет с любовницата си и лъже”
Налага се да отбележим, че след време Бени Хин прекъсва любовната си връзка с Паула Уайт и отново сключва брак с първата си жена, Сюзън, но това е един от многото случаи, които ни разкриват колко безогледни и нагли са лъжите му.

[[9]] Виж: „Бени Хин: автоматът на св. дух”

[[10]] Виж: „Дейвид Уилкерсън разобличава Бени Хин

[[11]] Виж: „Най-известният лъже-проповедник-пастор Бени Хин се развежда”:
Бени Хин и тамплиерите
„Бени Хин, Джойс Мейър, йога и лекарствата”

[[12]] Виж: „Движението "Нова епоха" подготвя света за поклонение на антихриста”:


ПОДПИСКА:

С името си изрязявам своята подкрепа към съдържанието на „Отвореното писмо”, в загриженост за духовния климат в страната ни, а също и заставам срещу лекомисленото приветстване и следване на всякакви проповедници, които не само че не допринасят за духовното израстване на Църквата ни, но напротив – нанасят непоправими вреди на евангелското дело в България:




  1. Албена Петрова
  2. Александър Александров
  3. Алексей Стамболов
  4. Ана Райковa
  5. Ана Христова
  6. Ангел Петков
  7. Ангелина Симеонова Александрова
  8. Ангел Карабонев
  9. Ангел Тинев
  10. Анка Ангелова
  11. Анна Георгиева
  12. Анна Маринова
  13. Антон Бояджиев
  14. Антон Дончев
  15. Антоанета Нешева
  16. Aнтонио Христов
  17. Атанас Иванов
  18. Атанас Райчев
  19. Благодатка Ангелова-Неделчева
  20. Благовеста Василева
  21. Боряна Тодорова 
  22. Валери Иванов Велев
  23. Валерий Велчев
  24. Валентин Маринов
  25. Валентин Михов
  26. Валери Петков
  27. Васил Гунев
  28. Ваня Спасова
  29. Васил Кривонозов
  30. Василий Манчев
  31. Венцислав Митев - пастор
  32. Велико Великов
  33. Велислава Алексиева
  34. Весела Радева
  35. Веселин Христов
  36. Веселина Фро
  37. Вера Попандреева
  38. Вики Камбуров
  39. Виктор Стоилов
  40. Виолета Тодовичина
  41. Вика Огородник
  42. Владимир Миланов
  43. Владислав Желев
  44. Вяра Иванова
  45. Вяра Платова
  46. Галина Бенкин
  47. Галина Иванова
  48. Галина Карловска
  49. Галина Христова
  50. Георги Козарев
  51. Георги Митев
  52. Георги Титков
  53. Гергана Здравкова Ерменкова
  54. Давид Александров Александров
  55. Данаил Вълков
  56. Даниел Топалски
  57. Даниела Видева
  58. Дафинка Сидова
  59. Деница Ганчева
  60. Деница Петрова
  61. Десислава Бекова
  62. Десислава Колев
  63. Десислава Петрова
  64. Десислава Узунова
  65. Диана Захариева
  66. Диляна Колева
  67. Диляна Николова
  68. Димитрина Иванова
  69. Димитър Дакашев
  70. Димитър Райнов
  71. Димо Драгов
  72. Дияна Иванова
  73. Дори Георгиева
  74. Душка Тодорова - композитор
  75. Евгени Златев
  76. Евгения Димова
  77. Екатерина Топалова
  78. Елена Попова
  79. Елеонора Енчева
  80. Елица Кичукова
  81. Емануил Вълков
  82. Емил Георгиев
  83. Емил Стайков
  84. Емилия Младенова
  85. Ернест Херолд
  86. Жельо Радев
  87. Живко Тончев
  88. Живко Цветков
  89. Зора Динчева
  90. Ивайло Василев Петров
  91. Ивайло Иванов 
  92. Ивайло Ябълкаров
  93. Ивайло Янев
  94. Иван Вълков - епископ на БХБЦ
  95. Иван Иванов
  96. Иван Русев
  97. Иван Спасов
  98. Иванина Младенова
  99. Ивелин Минков
  100. Иво Белитов
  101. Иво Иванов
  102. Илиана Маноилова
  103. Искра Колева
  104. Йоан Томов
  105. Йовита Борисова
  106. Йордан Иванов
  107. Йордан Пеянски
  108. Йордан Тодоров
  109. Йорданка Лилянова
  110. Калин Василев
  111. Калинка Клюнкова
  112. Камен Узунов
  113. Кирил Г. Иванов
  114. Красимира Димитрова
  115. Лазар Тонов - тв продуцент
  116. Лина Димитрова
  117. Лъчезар Манчев
  118. Люба Никифорова
  119. Любов Вълкова
  120. Любомир Ангелков
  121. Любомир Любомиров
  122. Людмила Огнянова
  123. Магдалена Вайсхойпел
  124. Магдалена Господинова
  125. Мариана Пеянска
  126. Мариела Райнова
  127. Марио Димитров
  128. Марио Любенов
  129. Марина Михайлова
  130. Марина Пейчева
  131. Мария Александрова
  132. Мария Василева
  133. Маргарита Тонова
  134. Маргарита Черникова
  135. Мартин Митев
  136. Марян Грозданов
  137. Мая Борисова
  138. Мая Грегори
  139. Миглена Петрова
  140. Милена Иванова
  141. Милена Любенова
  142. Милена Методиева
  143. Милена Микова
  144. Минко Казаков
  145. Мирослава Златинова
  146. Митко Митев
  147. Михаела Михайлова
  148. Михаил Александров
  149. Михаил Колев
  150. Михаил Тодоров
  151. Момчил Николов
  152. Надежда Драганова
  153. Надежда Тодорова
  154. Найден Петков Данчев
  155. Наталия Ужакова
  156. Неделя Ганева
  157. Нели Тончева
  158. Нели Хауърд
  159. Николай Колев
  160. Николай Ужаков - дякон в БХБЦ
  161. Нина Колева
  162. Никифор Никифоров
  163. Николай Неделчев
  164. Орлин Райков
  165. Павел Андреев
  166. Павел Михайлов - пастир
  167. Петя Ангелова
  168. Петя Митева
  169. Петра Фелдмайер
  170. Петър Вълков
  171. Петър Петров
  172. Пламен Василев
  173. Пламен Тонев
  174. Полина Михайлова
  175. Рангел Митков
  176. Рангел Младенов
  177. Росен Иванов
  178. Росица Петрова
  179. Росица Росенова
  180. Ростислав Радилов
  181. Румяна Нехризова
  182. Самуил Иванов
  183. Самуел Алтунян
  184. Сара Ангелова
  185. Саша Пенева
  186. Светла Стойчева
  187. Светослава Йосифова
  188. Сема Атанасова
  189. Сергей Атанасов
  190. Симеон Борисов
  191. Симона Иванова
  192. Славка Топлева
  193. Снежана Андреева
  194. Снежана Димитрова
  195. София Божинова
  196. Станимир Тахов
  197. Станислава Петкова
  198. Стелиян Стоев
  199. Стелияна Хараламбиева
  200. Стефан Димитров
  201. Стефан Миленов
  202. Стефка Енева-Вилчек
  203. Стефко Хараламбиев
  204. Стойчо Чергов
  205. Страхил Иванов
  206. Събка Янкова
  207. Таня Спахийска
  208. Татяна Иванова
  209. Теодор Недков Тодоров, м. т.
  210. Тереза Николаева
  211. Тихомир Белев
  212. Тодор Ябълкаров
  213. Флора Андонова
  214. Харутюн Татеосян
  215. Христина Недкова
  216. Христо Арнаудов
  217. Христо Денев
  218. Христо Иванов Бърдаров
  219. Христо Кирев
  220. Цанко Михайлов Данаилов
  221. Цветанка Цонева
  222. Юлия Неделчева
  223. Яника Иванова
  224. Яница Димитрова
  225. Янулина Петкова

6 comments:

  1. Подкрепям писмото и се присъединавам към него.

    ReplyDelete
  2. Аз също. Бени Хин е един евтин измамник. А хората, които го канят, са същите като него.

    ReplyDelete
  3. Подкрепям писмото, но повече ме притеснява безкритичното и наивно желание правителството да бъде арбитър за вътрешните ни религиозни работи. Това по повод Копие до:
    „Дирекция по вероизповеданията при МС на Република България”.

    Владимир Николов

    ReplyDelete
  4. Чрез служението на Бени Хин има милиони,които са се покаяли и приели Исус.А чрез вашето дали има поне една душа спасена ??? -/визирам протестиращите тук/ И защо не протестирахте,когато идва Далай лама и други източни лъжеучители,които нямат нищо общо с Исус?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря на дежурните "специалисти по всичко" за коментара (ВТ)!

      Как е възможно чрез служението на един доказан лъжепророк, лъжеучител, и човек имащ повече афери от повечето полицити да са докоснати "милиони"? Къде са тези милиони? А ако са докоснати, къде са сега? Милионите $$$$ са в джоба, самолета, многото вили, къщи, коли, афери и на други по-дискретни места на Бени Хин :-)

      А що се касае до протестирането против този или онзи, да Ви попитам: ние да не сме длъжни за ВСИЧКО и против ВСЕКИГО да протестираме? Вие, след като се видяли нещо нередно и толкова имате желание да направите нещо полезно, защо ВИЕ не протестирахте, ами сте седнали да ни държите сметка защо против този или онзи не сме протестирали?

      Вие поне погледнахте ли какви са доказателствата срещу Бени Хин, за да го защитавате? Нима не ви интересува каква храна ядете и дали ядете помия, или здрава и свежа храна?

      Употребете органа, чрез който хората се различават от животните... не, не са ушите, ами МОЗЪКА!

      Delete
  5. Quo vadis, mamoni?
    Като хейтър, много мразя,
    га замътени главици,
    злобно кожодер'ти пазят,
    па им дават и парици!
    Кой в ДеСе-нцето членувал,
    кой се срещнал с Бени Хина,
    кой във СССР стажувал,
    кой му'й рокерски бензина!
    Ма нали съм хейтър прост,
    все надушвам им в тиганти,
    някоя скатанка кост,
    от га са пръжили аванти!
    Христос нахрани без пари,
    хиляди и колко бой ядяха,
    апостолите, а па тез дори,
    на болните джобовете обраха!
    Мър то не беа обещания,
    то във екрани хипно-пулене,
    ма после селски оправдания,
    чи верата ни била в бурене!
    Мъжките изтупани в костюми,
    женските -- със Пайнеро-ъпгрейди,
    уж със Христос, а пък за суми,
    май седемцифрени копнейти!
    Кай после хейтър ме наричат,
    защото истинта съм казал...
    Ми, да, Сауловците тичат,
    ма Бог Давид не го наказа!
    Е, значи, някак си усещат,
    че са на Саул в цървулите
    и Давидовци кат срещнат --
    с две ръчички за гръцмулите!
    Ма чакайте бре, Бог ва пази --
    нъл сте Негови служители?
    Знам, за гарди и гавази,
    ма за бедните пари трошите ли?
    Па щом ви хулят -- се молете,
    щом ви мразят -- танц на радост,
    щом кълнат -- благословете,
    щом горчи -- да ви е сладост!
    Той Бог използва и магари --
    Валаамчо да шашкоса,
    ам'ку хейтър та удари,
    може Божий да'й въпроса!
    " Quo vadis? За пари ли?
    Отбивай, за да не погинеш!
    Даром дадох, забрави ли?
    И през Мене ли ще минеш?"
    Като хейтър, все се пазя,
    от замътенти главици,
    дет по хейтърски ма мразят,
    със натровени душици...
    17. 08. 2014 г.
    Прага
    Quo vadis, Domine? (от латински „Къде отиваш, Господи“)
    е исторически роман на полския писател Хенрик Сенкевич, от 1895 година.
    Заглавието е взаимствано от житието на Симон Петър,
    който напускайки Рим, среща Христос и го пита: "Господи, къде отиваш?".
    След като Христос отговаря, че се връща в Рим, за да бъде разпънат отново на кръста,
    Петър се отказва да напусне Рим и се връща за да приеме мъченическата смърт.
    Мамонът
    е олицетворение от Новия завет на Библията на материалното богатство и алчносттта.
    Най-често се персонифицира като божество, а понякога са включва и като един от седемте демона на Баал.
    Понякога за евреите, тъй като най-често с олицетворяването на Мамона си служи в евангелския текст Матея,
    е прелъстител за нарушаването на първата и втората от Десетте Божи заповеди.
    Възприема се двуяко – и като символа на властта, т.е. на Цезаря или императора
    (комуто се плащат налозите и който го въвежда в обрaщение, макар и парите сами по себе си да нямат собственост),
    и на собственото сребролюбие.
    В този смисъл според евангелист Матея, Спасителят си служи с алегорията в проповедта на планината:
    „ никой не може да слугува на двама господари:
    защото или единия ще намрази, а другия ще обикне;
    или към единия ще се привърже, а другия ще презре.
    Не можете да служите на Бога и на мамона.

    (Мат. 6:24)
    Християните използват името на Мамона в пейоративен смисъл и като описание на лакомията и несправедливата светска печалба.
    Той е олицетворение на фалшивият бог в Новия Завет (Мат. 6:24; Лука 16:13).
    Мамонът символизира прекомерния материализъм, трупането на материално богатство,
    т.е. на парите и алчността, но като негативно обществено явление с пагубно социално влияние.

    ReplyDelete